Hej då kolonilotten

IMG_4073

Idag har jag tagit en ”hej då” fika med mina medodlare på kolonilotten. Det kändes lite konstigt och samtidigt helt naturligt att lämna och gå vidare. Jag är oerhört tacksam för de här fem åren. 

Det var på vinter/våren 2013 som jag satte upp en liten lapp nere på Vintervikens koloniområde. Det var P som tjatade lite på mig om att göra det, jag hade försökt med balkongodlingar (i norrläge) men aldrig riktigt lyckats. Jag tjatade så mycket om att jag saknade min uppväxt och all naturlig utomhusvistelse, min mor- och farföräldrars odlingar och att jag så gärna ville odla mina egna grödor. Jag trodde aldrig att lappen skulle leda till något men det gjorde det.

De två första åren var jag överlycklig, närmast euforisk varenda gång jag varit på lotten och kunde komma hem med en liten blomma, några potatisar eller vinbär. Och jag älskade (älskar) att bara rycka ogräs, titta på humlor och se hur växterna letar sig upp, upp, upp. Hur det än känns innan så blir allt bra när jag väl är där. Sen är det väl så att en vänjer sig vid allt. Jag blir inte längre helt euforisk, men tacksam, glad och lycklig. Och det är ju inte helt fel det heller. Nu säger jag alltså hej då till kolonilotten men jag vet ju att jag är på väg till något helt annat, en egen liten trädgård!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s