Morgonrock

Woohoo, vad jag är nöjd med denna morgonrock! Den har använts flitigt under hela sommaren. Jag har länge tänkt att jag vill ha en tunnare morgonrock som passar under sommarhalvåret och som dessutom är så pass klädsam att den fungerar att ha på sig vid övernattningar hos släktingar/vänner och på camping. Nu har jag det! 

Tyget är ett vältvättat bomullstyg, jag köpte det på secondhand och det har tidigare agerat som duk tror jag eftersom det finns två små kaffefläckar, men det är helt ok på en morgonrock tycker jag. Länge har jag fantiserat om ljuvliga kjolar eller kanske en klänning men det blir ju inte så ofta använt. Dessutom är det inget roligt att ha en kjol med fläckar. Så en morgonrock fick det bli.

Jag använde mig av ett mönster från Allt om Handarbete som är en slags kimonocardigan. Jag förlängde mönstret och fick efterhand också sy på extra tyg i stängningen för att den skulle räcka runt om rumpan ordentligt (hade inte tänkt på att det…). Det tycker jag är kul, när man har missat något men snabbt lyckas komma på en lösning. Det är inte alltid jag gör det dock, då är det mest frustrerande men denna gång gick allt väl.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s