Sykoma

Nyss hemkommen från helgens SyLan på Vikingavallen och känner mig helt slut! Denna gång har jag sovit ordentligt (6-7 timmar per natt) men man blir tydligen rätt tömd på energi av att sy koncentrerat och umgås med nya människor i över två dygn. 

img_0608

Klänningen heter Fen och kommer från Fancy Tiger Crafts. Den är lös och ledig men ändå med fina detaljer som inprovningar, rynk och fickor. Den modellen kommer det bli fler av. Tyget är en stuvbit från Ohlssons tyger och tyget i fickorna kommer från goodiebag vi fick på det förra lanet. Dyrast var inköpet av själva mönstret. Singoallatoppen är ett gammalt mönster från Burda och tyget en loppisgardin.

img_0609
Bikinöverdelen blev jag väldigt nöjd med, bikinbyxorna sitter lite löst på rumpan, får se hur jag kan lösa det. Återigen, stuvtyg från Ohlssons tyger. På varje SyLan kommer det en tygförsäljare på besök, denna gång var det Tygaffären från Göteborg. Jag hade redan tidigare i veckan önskat att hon skulle ta med sig tyget med ankare. Jag ser framför mig att jag ska gå runt i denna pennkjol med nedstoppat linne eller blus på den kommande kryssningen. Mönstret var det enklaste möjliga från Gertie sews vintage casual.

Sist men inte minst, en ny Emerydress. Tyget är ett påslakan och det var ett av mina första tyginköp på Tradera. Jag har haft det i garderoben i flera år, har tyckt om det så mycket och inte vågat sätta saxen i det. Men nu så! Lite rädd att den lätt kan gå sönder, tyget är så tunt. Det ledde till att jag även var tvungen att sy en innerkjol så nu är den helfodrad!

fullsizerender

Jag kom också en bra bit på en blus men tyvärr hade jag glömt att klippa ut en mönsterdel så jag kommer att få slutföra den här hemma istället. Sex plagg/kreationer sydda från fredag kl. 10 till söndag kl. 14. Det är ändå rätt bra jobbat! Tilläggas bör att jag hade klippt ut alla mönsterdelar hemma innan, det tar annars bra mycket mer tid än man tror. Men summa summarum, jag är nöjd!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s