Sömnadsåret 2016 och utmaningar för 2017

När 2016 lider mot sitt slut så är det väl inte mer än rätt att summera vad året har bjudit på när det kommer till sömnad. Och givetvis även blicka framåt och sätta nya mål för 2017.

Målsättning för 2016:
* Gå en sykurs
* Sy en klänning i vävt tyg och med dragkedja
* Sy mer i vävt tyg

Alla dessa punkter har jag kunnat pricka av, jag har gått två terminer på ABF och jag har även varit på två SyLan. Jag har sytt tre klänningar i vävt tyg (med dragkedja) plus en skjorta till P. Skjortan är jag väldigt nöjd och stolt över och jag ska försöka lägga upp bilder på den här på bloggen framöver. Jag har införskaffat mig en ny bra symaskin och en overlock. Men framförallt har jag hittat ett sätt att sy som passar mig. Jag har haft ett projekt som kräver mer tid och så däremellan har jag sytt snabbare saker när jag blivit sugen på snabb tillfredställelse. Det har blivit en bikini, barnkläder, träningskläder, träningsväska, underkläder, kuddar, en och annan klänning i trikå m.m. Och även ett och annat misslyckat plagg, som en baddräkt…

Sömnaden har blivit en del av min vardag och jag har gjort den till min igen, den är inte längre kopplad till barnlösheten och alla de barnplagg jag sytt som inte kommer att bli använda. Sömnad är ofta det sista jag tänker på innan jag somnar och jag förstår inte hur jag ska hinna med allt jag vill göra. Jag är heller inte lika rädd och har bättre tålamod med mig själv. I början tyckte jag det var så svårt, jag hatade att göra fel och ville inte ta itu med krångliga projekt. Allt eftersom har jag lärt mig att det blir misstag och det är okej. Ibland räcker det att sprätta, ibland får man komma på en ny lösning och ibland får man kasta. That´s life.

Målsättning för 2017:
* Gå kurs i mönsterkonstruktion för kjol och byxa på Folkuniversitet
* Åka på två SyLan
* Fortsätta sy klänningar i vävt tyg, kanske med knappar framtill eller dragsko i midjan?
* Sy en baddräkt (skam den som ger sig)
* Fundera mer på hur jag får till en garderob som passar ihop (klänningar, blusar, koftor)

Hej sömnadsåret 2017, jag hoppas att vi får det bra tillsammans!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s