Ja till förhöjt adoptionsbidrag

Idag har jag påbörjat min julledighet och när jag låg där och njöt av min sovmorgon så kom jag på att budgeten för 2017 borde ha blivit antagen vid det här laget… Gjorde en googling och javisst, nu är det klart. Adoptionsbidraget har höjts från 40 000 kr till 75 000 kr. Vad betyder nu det?

Som ni vet är ju adoption en rätt dyr historia. Det är en ekonomisk fråga för många och gör att inte alla har möjlighet att genomföra en adoption. Men det är ju också så att barn inte är en rättighet och vilka är vi att få bidrag för att vi adopterar barn? Diskussionen kring detta är verkligen inte enkel men idag väljer jag att bara vara glad.

De största kostnaderna när det gäller adoption ligger innan det är dags att hämta hem sitt barn men vi ser att de här pengarna kommer göra skillnad när det äntligen är dags att åka. När man som vi adopterar från Tjeckien kan man behöva vara där i upp till två månader. Det betyder att vi båda måste vara lediga (även om en av oss kan vara föräldralediga), att vår lägenhet står tom och att vi betalar för boende och mat i Tjeckien. Det kostar på. Dessa 75 000 kr gör att vi kan åka utan att känna samma ekonomiska stress som vi redan nu känner inför det hela. Så tack för den här julklappen riksdagen!

fullsizerender

Annonser

En reaktion till “Ja till förhöjt adoptionsbidrag

  1. Ja, usch, de där kostnaderna vill en knappt tänka på. Glad att adoptionsbidraget höjts i alla fall. Svårt att beräkna kostnaderna för den tiden en ska spendera i landet när en hämtar. Att båda ska vara lediga samtidigt blir en rejäl utgift.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s