Kryssning i Karibien

ska%cc%88rmavbild-2016-12-19-kl-19-41-56

Det är nästan så att jag skäms lite, det känns för lyxigt för att vara sant – men det är det!

Nu är det bokat och klart, i mars drar vi på kryssning i Karibien. Totalt blir vi borta 11 dagar med två resdagar och en extra dag i Miami. Det här med kryssning har ju lite pensionärsstämpel över sig men vi tänker att det kan vara mysigt. Vi blir lätt rastlösa när vi är ute och reser, på gott och på ont. Vi får se mycket men samtidigt kanske vi inte riktigt kopplar av så mycket som vi skulle vilja. En kryssning innebär ju att vi hela tiden är i rörelse och får se nya platser. Men vi bor i samma hytt och de dagar vi är till havs kan vi inte göra så mycket mer än att slappa (och utforska fartyget såklart…). Jag är lite nervös för att bli sjösjuk men jag håller tummarna och hoppas att allt går vägen.

Jag gjorde min första utlandsresa när jag var 10 år och då hade mina föräldrar sparat pengar länge. Nästa resa gjordes 2-3 år senare. För mig var det så spännande, stort och något speciellt. Jag visste att det var en stor kostnad för mina föräldrar och en upplevelse de ville ge oss. Jag tänker på det ibland, föräldrar som åker på flera utlandsresor per år och säger att de reser mycket för att deras barn ska få möta andra kulturer och bli världsvana. Jag hoppas att de kommer ihåg att det verkligen inte är alla förunnat, att inte alla kan ge de upplevelserna till sina barn. Och att man kan möta väldigt många andra kulturer bara genom att lämna sitt homogena umgänge/boende också.

Nåväl, jag känner mig alltså priviligerad som kan boka denna resa utan att behöva äta ravioli i en månad. Många har sagt till oss ”ni måste passa på att göra saker och resa tillsammans nu när ni ändå väntar på att få adoptera”. Faktum är att det är dyrt att adoptera, man behöver hålla i slantarna. Men när vi såg att vi faktiskt hade sparat så pass bra att vi kunde boka den här resan så är jag beredd att hålla med dem, nu passar vi på!

Annonser

2 reaktioner till “Kryssning i Karibien

  1. Så härligt det ser ut! Vi ska också passa på att göra en resa vi drömt om länge medan vi väntar. Förhoppningsvis känns väntan kortare då med. Fina ord om att en ska vara tacksam för att kunna resa, långt ifrån alla som har den möjligheten. När jag var liten hade vi aldrig råd att åka någonstans.

    Gillad av 1 person

    1. Ja, jag såg att ni har planerat en fantastisk resa! Men så tycks ni också ha sparat länge till den också. Jag hoppas ni får det härligt och att det blir ett fint minne att se tillbaka på.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s