Beslutet är fattat

För en dryg vecka sedan började jag skriva ett inlägg med rubriken ”Att tacka nej”. Men sen sa vi till oss själva att vi behövde låta beslutet mogna lite, bara låta allt sjunka in och inte hetsa fram något beslut. Och idag säger vi JA TILL TJECKIEN!!!

För några veckor sen blev vi tillfrågade av Barnen Framför Allt om vi ville sammanställa en ansökan till Tjeckien. Vi blev lite tagna på sängen för Tjeckien har inte varit ett land vi har tänkt speciellt mycket på. Vi har helt enkelt varit inställda på Sydafrika.

Det tar nämligen bara (!) 12-18 månader för att få ett barnbesked från Sydafrika och man kan ansöka om ett barn under 2 år. Det har helt enkelt känts lättare med ett litet barn när det kommer till språk och anknytning. Om man adopterar från Tjeckien behöver man vara beredd på att få ett barn som är upp till 3 år gammalt. Och att väntetiden på barnbesked kan bli runt 2 år. Men den kan också bli 8 månader eller 1 år. Det beror helt enkelt på hur snabbt man blir matchad.

Så när frågan kom angående Tjeckien var det dags att läsa på, känna in och väga för och emot igen. Vi fick då veta att Sydafrika skulle komma att dröja, jag som hade hoppats på att skicka en ansökan under våren 2017 fick snarare ställa in mig på vintern 2017/2018. Det kändes tungt. För det finns ju inga garantier på att det verkligen blir av då heller.

När vi stod i kön till Antikrundan häromdagen och hade oceaner av tid så var plötsligt beslutet inte så svårt att fatta. Vi vill få iväg den där ansökan nu, vi vill känna att vi är på gång. Och barnet behöver ju faktiskt inte vara 3 år, det kan lika gärna vara 2 år. Skulle det ändå vara 3 år så kommer det också att gå bra. Och vem vet, vi kan sitta med ett barnbesked nästa jul istället för att inte ens ha fått skicka en ansökan. Så beslutet är fattat. Vårt barn finns i Tjeckien.

 

Annonser

6 reaktioner till “Beslutet är fattat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s