Tillklipp och filmtips

Nu när jag börjat jobba igen har jag ändå försökt ägna varje kväll åt tillklippning, sömnad och film! 

Jag har alltid varit lite avundsjuk på dem som stickar för de kan ta med sig sin stickning nästan överallt men symaskinen är ju en aning otymplig. Men väl hemma kan man ju faktiskt både lyssna på podcasts, ljudböcker, radiodokumentärer och se på film. Denna vecka har jag sytt köksgardiner, långkalsonger till Pelle, en pyjamas och har en hel hög med tillklippta trosor – och jag har sett flera olika filmer och dokumentärer. She´s beautiful when she´s angry, Miss Representation och Folkhemspojken, den sistnämnda hittar ni SVT-play. De andra två såg jag på Netflix.

Kan faktiskt rekommendera dem alla. De två första för att de handlar om kvinnorättskampen i USA och mediers bild av kvinnor. De visar tydligt att kampen fortsätter och i grund och botten handlar det om samma sak. Kvinnors rätt till lika villkor som männen och att få vara/se ut så som de önskar utan att dömas/hyllas för sitt utseende.

Folkhemspojken handlar om Ingvar Carlsson, jag gillar personporträtt och jag gillar Ingvar Carlsson. Dessutom har han en stark och självständig fru. Intressant inblick i hans liv som politiker och privatperson.

Och så här blev gardinerna och långkalsongerna!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s