Nu börjas det!

img_7177

Idag har jag haft årets första arbetsdag på kolonilotten! 

Det duggregnade och var lite ruggigt men jag kände mig taggad och stark så det var bara att köra på. Allt som oftast när jag är på lotten tappar jag totalt bort tiden och så var det denna gång också. Till sist är det ryggen som säger stopp.

Det är inte min lott men jag och en granne är medodlare till en äldre kvinna som börjar tycka att det är lite jobbigt att ha en hel lott själv. Så nu har vi varsin odlingsruta och så delar vi på skörden från buskarna. Idag la vi flis i de två gångarna in till lotten. Det var tänkt att flisen skulle räcka till lite till, men icke, så det får vi fixa en annan gång.

Jag grävde jag upp jordärtskockor och fixade till en rabatt och slutligen rensade jag bort allt ogräs från min del av lotten och vände ner koskit och ny jord. Drygt 4 timmar tog det allt som allt (inklusive en ganska lång fikapaus). Kommer inte odla några häpnadsväckande prylar på lotten men ungefär enligt skissen här nedan tror jag att det kommer bli. Kanske flyttar jag grönkålen till frågetecknet och odlar mer potatis.

img_7180

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s